Autók és más járművek

Melyik az olcsóbb? Saját autó, vagy carsharing?

Mennyibe kerül ha saját autó helyett autómegosztó szolgáltatást használunk?
Kiszámoló blog xls: kiszamolo.hu/uj-autot-vagy-hasznaltat/#more-107533
Támogathatsz itt: huplayer.info/tv/eAB8_SpJPf-xLP4VqHk6TQjoin
vagy itt: patreon.com/handras
Instagram: handrashu
Facebook: handras.hu/
Blog: handras.hu/
Ezeket használom a videókhoz: kit.co/Handras

Megjegyzés 

 1. Nikolett Fekete

  Nikolett Fekete

  11 órája

  Lehet csak én nem értem, de az miért van amúgy, hogy András ilyen szánalmas írtó paraszt módon lealázza azokat a kommentelőket, akik vmi kritikát írnak rá teljesen normális stílusban? nem lesz tőle szimpatikus....

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   9 órája

   A legtöbben paraszt módon kötekednek. Ha valaki normális stílusban ír, akkor én is. Ha kötekszik, vagy már 50-szer elmondtam valamit, akkor nem szoktam finomkodni. Olvasd el az összes kommentet, és rájösz mikor és miért válaszolok paraszt módon néhány kommentre.

 2. Laszlo Nagy

  Laszlo Nagy

  2 napja

  Tényleg összetörted a teslát?

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   2 napja

   dehogy tortem ossze, honnan vetted ezt?

 3. Máté Tóth

  Máté Tóth

  2 napja

  Csak nekem jutott eszembe Csobánkáról Zsozeatya? Xd

 4. Nohab papa

  Nohab papa

  2 napja

  Aki kocsival jár nap mint nap az nem vált erre a bérkocsira. Ezzekkel csak a kocsik száma nő a városban. Kevesebb kocsi nem lesz soha. Lásd Hungária krt. Kamionok eltüntek onnan, lett 4szer annyi személykocsi a helyükre.

 5. Vince Fárr

  Vince Fárr

  3 napja

  Amúgy teljesen jogos amit mondasz. A tömegközlekedés célja nem az hogy városból tudj elmenni más településre, mert ez hosszú lesz mindig is. A célja a városban való közlekedés. Onnan kifelé autó kell Mindemellett ha csomagot viszünk, vagy bevásárlást kell megoldani, akkor megint nem éri meg a tömegközlekedés. Egy rekesz sört nem tudom ki akar cipelni.

 6. dkis100

  dkis100

  3 napja

  hát ez a car sharing így elég drága, ez tényleg a keveset autózóknak érheti meg. Ennek használata inkább a belvárosi lakókra van optimalizálva: hiszen otthon leteszi az autót az utcán a lakása előtt nem kell fizetni (bár lehet valaki más elviheti, de akkor kicsit távolabb lesz egy másik)

 7. Marci Barán

  Marci Barán

  3 napja

  Szia András, a sonyknak magyar nyelvű a menüje?

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   3 napja

   igen

 8. Dikk ACseléd

  Dikk ACseléd

  3 napja

  Lejárt az aranyélet, nincs Tesla nincs kocsi semmi viszont ez csak a te rossz döntéseid tömbkelege. Ha tudtad hogy a Teslát vissza kell adni akkor minek adod el a kocsid? Ez nekem ilyen WTF

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   3 napja

   Elmondtam millioszor. Allandoan tesztatokkal jartam, felesleges lett volna megtartani.

 9. Kristóf Tóth

  Kristóf Tóth

  3 napja

  Mi lett a teslaval?

 10. Gabor Kincses

  Gabor Kincses

  3 napja

  2020 van, ... mindenkinek a zsebében ott fityeg az telibk...rt több 100 ezres telefon. Viedó telefonálást miért csak arra van használva , hogy vidékről a nagyi lásson, ott ahol valóban kéne a személyes kontaktus?!. Valóban nem lehet kiváltani az autókat addig , amíg mindenki azt hiszi magáról, hogy annyira meghatározó és fontos személyiség, hogy csak akkor hajlandó átadni egy (egyébként az esetek 90%-ban tök egyértelmű) információt, ha egy levegőt szív vele kliens? Semmi bajom az autókkal, félreértés ne essék,... igazából a Facebookal, a műanyaggal, az okostelefonokkal , a divattal , a multimiédiás eszközökkel sincs,(sorolhatnám) .... az emberek nem tudják hogyan kéne ezeket használni.

  • Gabor Kincses

   Gabor Kincses

   3 napja

   @Andras Horvath hát akkor megvan , mibe kell belefektetni. Meg nem értem, hogy ez technológiai miért nem egy teljesen alap dolog már, és miért csak filmekben működnek ezek a konferencia beszélgetések. Szerintem épp olyan fontos az is , hogy megpróbáljunk valami ilyen jellegű problémát utazás nélkül is megoldani. Ha 4 fő felett probléma már egy ilyen dolog, akkor lehet nem az animojik fejlesztésébe kéne dollármilliókat beleölni, meg abba, hogy hogyan tudunk 5 kamerát bezsúfolni 1 hátlapra. de nincs mit tenni erre van igény, meg arra hogy a telefon amit fogunk hajtogatható legyen.

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   3 napja

   4 vagy tobb emberrel sosem mukodnek ezek a videocsetek, nagyon komoly eszkozok kellenek hozza, hogy stabil legyen.

 11. Ruben Kun

  Ruben Kun

  4 napja

  Legyen videó az e-carsharing veszélyeiről pl: fiatalkoruak jogositvany nelkul mas adataival tudnak kozuton vezetni.

 12. Csányi Viktor

  Csányi Viktor

  4 napja

  Mondjuk a nyolcéves Golfomban nemhogy a kamera nem remegne, de meg se mondaná senki, hogy jár a motor, aki nem látja a fordulatszámmérőt! :) A legnagyobb rezgést legfeljebb a maximumra tekert klíma levegőbefúvása tudná összehozni.

 13. Duo Berserk

  Duo Berserk

  4 napja

  Tetszett a téma. Jó elgondolásaid vannak. Érdekelne, hogy a Tesla-val mi lett? Erről külön videót nem találtam. Köszi a választ előre is.

 14. Krisz Krisz

  Krisz Krisz

  4 napja

  Csak nekem idegesítő az arcod?🤦‍♀️

 15. Vince Ágoston Varholy

  Vince Ágoston Varholy

  4 napja

  Miért nem használod már a teslát?

 16. A A

  A A

  4 napja

  És hogy

 17. Timea Nagyon

  Timea Nagyon

  4 napja

  Menjetek csak a dugóban, az kell nektek lusták akik 1 km re is csak autóval kőzlekednek.

 18. Vízkelety Attila

  Vízkelety Attila

  4 napja

  Szia! Megtudod mondani hogy miért tart ilyen sokáig honapokig támogatások elbírálása. Az autó már a kereskedésben van jan vége, nov reg iszonyú lassan megy ,nem tudom miért.?

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   4 napja

   Csak a szokásos magyar bürokrácia...

 19. Laszlo Visnyei

  Laszlo Visnyei

  4 napja

  Valami itt nem kerek. Olyan nem létezhet, hogy senkinek nem éri meg az üzlet, csak akkor, ha olyan költségek is megjelennek a cég oldalán, amik az egyszemélyi tulajdonosnál nem jelentkeznek. pl. nekem nem kell, hogy legyen a mollimonál hr-es, vagy bérszámfejtő, mégis van. Másrészt a tulajdonlás során nagyon sok költséggel nem számol senki, például a szervizbe-vitelnél milyen óradíjjal számoljak magamnak, aki odavezetek-visszabuszozok, vagy amikor mosom, akkor sem számolok magamnak bérköltséget... így azért már drágább a saját tulajdonú autó.

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   4 napja

   marketing, presztizs

 20. Marcell Herczeg

  Marcell Herczeg

  4 napja

  Nem csinálsz videót a sony vision-s ről

 21. Roberto

  Roberto

  4 napja

  már annyiszor megkérdeztem, más nem szokta! Nem hiányzik a BMW? Vagy nem bantad meg h eladtad?

 22. Tamás Járvás

  Tamás Járvás

  4 napja

  Számomra azért furcsa a budapesti tömegközlekedés elleni érvelésed - miszerint az idő pénz -, mert az elektromos autók töltésénél elvesztett idővel kapcsolatban azt szoktad sugallni, hogy cserében zöld, vagy zöldebb a közlekedésünk és ennyit megér. Budapesten belül a tömegközlekedés zöldebb alternatíva, ha pár helyre kell elmenned és nem egész nap címekre rohangálni, vagy nagyobb dolgokat szállítani. Azt is hozzátenném, hogyha kevesebben mennének autóval a városban, akkor a felszíni tömegközlekedés is gyorsabb tudna lenni. Nyilván értem, hogy a videó most a saját autó vs carsharingről szól, de mégis sok időt szenteltél annak, hogy te miért nem tömegközlekedsz: például, hogy régen már eleget utaztál úgy és mostmár mégiscsak autózol. Ugyanígy állhatnának hozzá az emberek, hogy "eleget gyűjtöttem már szelektíven a hulladékot, minek nekem eautó, veszek dízelt". Illetve azt is megértem, hogy bizonyos utakra (pl Csobánka - Budapest) nem a tömegközlekedést választod, én most kifejezetten a budapesti tömegközlekedés védelmére próbáltam kelni. :)

 23. Jozsef Bohács

  Jozsef Bohács

  4 napja

  Amiről nem esett szó és közlekedési alternatíva kb. februártól-novemberig, az egy tuningolt 50-70-es robogó vagy 125-200-as motor, robogó. (125-ös motorok 2 - 2,5 liter benzinnel elszaladnak). Fenntartása nagyon kevés, keveset fogyaszt, nincs parkolás, nincs dugó stb...Míg nem volt családom, simán elvoltam egy 180-as aprilia robogóval, kötelező fizetendők fillérek, és 3,5 literes fogyasztás. Kb. 2 hónap volt télen mikor letettem. Nyilván ha családja van az embernek, gyermekei kell az autó...Ha valaki tud egy személlyel, egy 150-ös robogónál jobb, gyorsabb, kényelmesebb és olcsóbb helyváltoztatási eszközt városban, írja meg...

 24. Pálfi József

  Pálfi József

  5 napja

  Mi van Bandi? Már szponzorokkal is csak a BKV-ra fussa? Úgy éreztem hogy be kell szólni, részemről ez tényleg trollkodás.

 25. Dave1930

  Dave1930

  5 napja

  Szerintem járj te is biciklivel, mint a Karácsony Gergely. Később esetleg lehetne közös videótok is ahogy eltekertek a sarokig és át ültök kocsiba.

 26. Deloin Alain

  Deloin Alain

  5 napja

  Nna akkor közöld a matekot karotta haveroddal az orákulummal.. úgy kell az embereknek a káársáring mint sárgaláz a lepratelepen

 27. Kornél Tóth

  Kornél Tóth

  5 napja

  Aki építkezik, az vegyen egy 19 éves Renault Expresst 300 ropiért, mint Karotta.

 28. Andersen Hans

  Andersen Hans

  5 napja

  Keresd fel Bélát 😂 huplayer.info/show/bklrRzZKbWZfQ28.html

 29. Andersen Hans

  Andersen Hans

  5 napja

  Ezért kerülöm a csövesszagú Prolipestet 😂

 30. TheNonameSenki

  TheNonameSenki

  5 napja

  Nem is tervezel saját autót venni? Vársz esetleg valamire ami még nem jelent meg vagy mi az oka? Bár lehet hülye a kérdésem így a házvásárlás után és felújítás közben :)

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   5 napja

   Felesleges lenne. Az i3-at is alig használtam a tesztautók miatt.

 31. Levente Sövegjártó

  Levente Sövegjártó

  5 napja

  Nagyon jó videó! Köszi💪🏻

 32. Gergő Fodor

  Gergő Fodor

  5 napja

  Attol a kis 1 literes benzin motortol sztem meg sem mozdulna a kamera :)

 33. Vince Forgó

  Vince Forgó

  5 napja

  Mi lett a teslaval nem tudom ?! Megmondod Andás légyszi!

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   5 napja

   lejárt a szerződés

 34. Titi Lancsák

  Titi Lancsák

  5 napja

  Hova lett a teslád köcsi?

  • Don Joe

   Don Joe

   4 napja

   Válaszoltam volna én, de már öreg vagyok, nem mozog már úgy mindenem, szóval nem tudok olyan mélyre hajolni, ahol te vagy. Sajnálom.

 35. Molnár Krisztián

  Molnár Krisztián

  5 napja

  Hmm, nagyon érdekes a téma és személyesen tapasztaltam meg tavaly év elején amikor eladtam a dízel autómat. Egész nyáron nem volt kocsim, de én szerencsére a világon a lehető legkörnyezetkímélőbben járok be a munkahelyemre: gyalog. 20 perc séta (tényleg séta, nem kell sietnem)... De azért hiányzott az autó, a nagy bevásárlásokat ugyan meg lehet oldani házhozszállítással (úgy ahogy), de kényelmetlen, macerás várni a szállítót és valljuk be jobb ezeket megcsinálni saját magunk ha lehet. Nem beszélve a hétvégi utazásokról amikor senkinek sincs kedve még reggel valami autó után rohangálni amit vissza is kell persze adni a végén és onnan megin taxi/bkv haza.. És itt jön a legviccesebb rész, kedves András: az index képeden itt az autóm előtt pózolsz :D Na jó, az enyém AMG Line, szebb a színe is, hiszen ha már vettem (szalonautót, korrekt engedménnyel 4+2 év ISP gyári garanciával) akkor úgy gondoltam legyen az egyik legszebb változat. És benzinest természetesen. Szóval a vicces az, hogy Te aki nagyrészt az elekromos autókból élsz jelenleg olyan autót bérelsz és használsz mint én :) Rájöttem közben a Teslában mi a legrosszabb. Nem az anyaghasználat, nem is az akku (majd fejlődik, hogy milyen szennyezést okoz az a lőtéri kutyát nem érdekli valljuk be őszintén), nem is az összerakás minősége vagy a semmitmondó dizájn.. hanem a szoftveres updatelések! Bármikor, de tényleg bármikor egyoldalúan mondjuk hatótávot csökkenthetnek, elvehetik az önvezetést (igen, olvastam, hogy véletlen maradt benne az egyikben, de mi van ha jön egy céges policy, hogy innentől havidíjas a cucc?). Szóval veszek egy Suzuki 1.0 relatív olcsó benzines autót. Az 20 év múlva is pontosan ugyanannyit fog tudni (ha nem romlik el persze) mint amikor vettem. Ezt a Tesla és a hozzá hasonló kínai másolatok (lesznek, le is fogják nyomni őket lásd Huawei és Xiaomi mobil vs. Iphone) nem fogják tudni garantálni. Meg érteni sem tudnak hozzá az átlag szerelők. Kevesebb szervíz kell? Ok, akkor drágább lesz majd az "óradíj" :) Le van maradva ugyan a német autóipar ez tény. De egyáltalán nem bánom. Így nem.. Sok dolog fog még változni ezen a piacon abban biztos vagyok. Magyarósi Csaba őszinte volt, ő azért vett most elektromos autót, hogy példát mutasson (és megtartja a dízelét is, mellesleg gyönyörű az az Alfa). De gazdaságilag, ép ésszel ma még nem ésszerű. Egyik sem.

 36. Ferenc Tankó

  Ferenc Tankó

  5 napja

  Nagyon tetszett. Szerintem a megoldás az Uber szerű dolog lett volna, de valaki közbeszólt.

  • Andras Pellionisz

   Andras Pellionisz

   2 napja

   Az (illegális, mert előre nem bejelentett) "mini taxi blokád" fényképe, leírása és a taxisok erőviszonyainak taglalása az Über betiltását kierőszakolva ld. estiujsag.hu/gazdasag/szerdaig-meg-kaosz-lesz-budapesten-a-taxis-demonstracio-miatt

 37. Daniel Schneider

  Daniel Schneider

  5 napja

  CNG gáz üzemű autó és az elektromos autók közti különbségek,,..meg mindig olcsóbb és tisztább a GÁZ mint az áram SZERINTED(nem)/kernek egy CNG-s autó tesztet is mert egy zöld-eb lehetőség vagy egy + alternatíva

  • Kovacs Zoltan

   Kovacs Zoltan

   3 napja

   CNG-t hol lehet tölteni?

 38. Újfalvi Lajos

  Újfalvi Lajos

  5 napja

  Vegyél egy jó állapotú 16 éves autót 300 ezerért már megveheted, éves költsége 50 ezer, javítás kasznizás ilyesmi... műszaki 36000, benzin 100000 - éves szinten arra a távra amit te mondasz. Nem lehet Egyszerre lakást építeni és egy tízmilliós autót is venni hacsak nem vagy valami bennfentes

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   5 napja

   16 éves autó havi költsége 40-50 000. Eleve amint megveszed, 2 kiló beleugrik. Nézd meg az xls kalkulátort.

 39. Goat Lover Cheaters

  Goat Lover Cheaters

  5 napja

  Ki hiszi el, hogy egy egoista szakmunkás kibírja autó nélkül? :D Tudjuk, hogy vettél már valami benzinest, valld be! :p

  • A Budapest

   A Budapest

   4 napja

   Lesotitette 😅

 40. thefarek07

  thefarek07

  5 napja

  Mázsaötvenkilenc orra meg ott pirosodik 😍

 41. mmalacc

  mmalacc

  5 napja

  András, szeretek informálódni a videóidból. Köszönöm. Gyári munkás vagyok angliában. Nem nagyzolok, sose tettem, de szeretem a nagy autókat. 9 énes insigniát vettem 3 heti nettó fizuból. Ugyanez, pont ilyen tulajdonságokkal 3.5x annyi volt akkor m.o.on(2millió). Nem sokat használom, melóba járáshoz se kell, de a francba is, rohadt kényelmes, ha kell használni. Saját autó előnye még, hogy a biztosítás is csökkel évről évre.

 42. websterhp

  websterhp

  5 napja

  Szerintem privát embernek nem éri meg, nyilván ki van ez találva, ha megérné, mindenki carsharing-al menne, hisz csak tankolni kell, nincs szerviz, nincs semmi költség.

 43. Peter Szabó

  Peter Szabó

  5 napja

  Szia András, szerintem a saját mindig olcsóbb lessz mint bérelni....avagy " autó több bérlő közti megosztás " ( A.T.B.K.M.)

 44. Hunor Hart

  Hunor Hart

  5 napja

  Miért nem teslával jársz

 45. Sándor Besse

  Sándor Besse

  5 napja

  Szerintem a leggyorsabb közlekedés a városban a motor. Azzal bárhol lehet parkolni, nem kell a dugóban állni. Lehet kéne tartós tesztre kérned egy Super Soco-t. :)

  • Sándor Besse

   Sándor Besse

   5 napja

   @Andras Horvath ez igaz, biztonság szempontból teljes mértékben meggyőztél :)

  • Andras Horvath

   Andras Horvath

   5 napja

   motoroztam en sokat, de telen nem jo a motor, meg sok egyeb esetben sem, pl amikor nem adjak meg a jobbkezet :)

 46. Zs G

  Zs G

  5 napja

  huplayer.info/show/alRDaGNreXRVenc.html Electric Maybach Mercedes

 47. Ádám

  Ádám

  5 napja

  Csak nem HAndras szomorú a Tesla miatt? Én is az lennék :/

 48. the cruising

  the cruising

  5 napja

  Ingatlan vásárlásnál a közlekedést is szokták/kell nézni.

 49. Rajmond Zsoldos

  Rajmond Zsoldos

  5 napja

  azért a benzin motor nem remeg már az új autókban, sőt már az új dízelekben sem, ez már nem Kamaz :D

 50. Tim Tom

  Tim Tom

  5 napja

  Miert nem veszel kb 200-250 ezerert egy regi swiftet ami kivaloan alkalmas rohangalni, amig nem lesz rendes autod? A swiftet meg eladod annyiert amennyiert vetted.

 51. Nemes László

  Nemes László

  5 napja

  Csobánka-i gólyapörkölt-et remélem megkóstoltad:D

 52. Balázs Tarr

  Balázs Tarr

  5 napja

  Ahh báttya nem oké ez igy, végyél magadnak pár százezer forintért valami tdi 3mas golfot ingázni 🤪😂

  • Marcell Tímár

   Marcell Tímár

   5 napja

   Balázs Tarr Abba nem ülne be, mert az “ciki”

 53. Kornel Szakal

  Kornel Szakal

  5 napja

  A tomegkozlekedes szamomra csak vegszukseg. Nem kifejezetten rossz, de korulmenyes(ebb) mint az auto. Vannak am’ egyebb ellenervek is a megeri/nem eri megen felul: - A lizing sok ember szamara nem elerheto szolgaltatas. - A carsharing pedig nem mindenhol talalhato meg. Peremkeruletekben alig van auto. Raadasul nem is 0-24-ben all rendelkezesre. Csomopont kozeleben lakom, de van, hogy 5-600m tavolsagon belul nincs szabad auto. Szoval en a sajat auto hive vagyok. (A berles -akar tartos-, amugy kimaradt az opciok kozul.)

 54. tgabor dron

  tgabor dron

  5 napja

  Mennyi idő alatt vágsz meg egy 15 perces videót? Nagyon kíváncsi lennék rá! Köszi a válaszod!😉🙏

 55. András Dobay

  András Dobay

  5 napja

  Mi lett a tesláddal?

 56. Thanku next

  Thanku next

  5 napja

  mit dolgozikAndrás valaki tudja?

  • Német Attila

   Német Attila

   3 napja

   tartalomgyarto (ide yt-ra) es talan meg benne lehet par vallalkozasban is, csendesen :)

  • Don Joe

   Don Joe

   4 napja

   Kőműves. Vagyis most épp burkoló.

 57. László Oz

  László Oz

  5 napja

  Szia András! A magyar ember és a hazai autószakma nagyon leleményes: neked egy tri-hibrid kell. Ismerek olyat, aki így nyomja egy 2-es Priussal évek óta. Teljesen elégedett több tízezer km után, szinte robogó figyasztassal közlekedik varázslat nélkül. Szerintem nem lenne kenyértörés a részedről és a követőid sem orrolnának rad. Ha érdekelne itt a link: www.lpgdoktor.hu/index.php/cikkek/100-az-sem-gaz-ha-priusod-van.html

  • Zsolt Répási

   Zsolt Répási

   5 napja

   Én Gen2 vagy 3 Priuson gondolkoztam. De a 2-es formavilága jobb!

 58. László Zilahi

  László Zilahi

  5 napja

  Az autóval való időmegtakarításról jutott eszembe, hogy ebből az aspektusból is mennyire átformálhatja a világot, ha elterjednek az önvezető autók. Én pl. naponta több, mint egy órával megrövidíthetném a munkába járással töltött időt, ha autóval mennék, mégis mikor lehetőségem adódott, maradtam a vonatnál. Hiába hosszabb ugyanis a menetidő, a vonaton nyugodtan el tudom olvasni az e-maileim, megválaszolni, átgondolni, megtervezni teendőket, stb., az autóban ezekre igen korlátozottan van lehetőség, miközben folyamatosan a vezetésre kell figyelni, így az autóval közlekedés a hasznos időm pazarlása lenne. Ellenben ha az autó magától célba juttatna, már nagyon is megérné - legalábbis időgazdálkodás szempontjából - autóval járni.

 59. LiKe957

  LiKe957

  5 napja

  Remegne a kamera a benzin motortól ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • LiKe957

   LiKe957

   3 napja

   Don Joe akkorse kell remegnie a kamerának egy benzines motortól :)))

  • Don Joe

   Don Joe

   4 napja

   1000 köbcenti, 3 henger. Nem hiába női autó az...... ;)

 60. Róbert Rácz

  Róbert Rácz

  5 napja

  Nekem is most 24 évesen lett meg. Pacsi! :D

Következő