Miért nem emlékszel a gyerekkorodra?

Sziasztok! A mai videóban arról fogunk beszélgetni, hogy miért lehet az, hogy nem emlékszünk a saját gyerekkorunkra, miért nincsenek emlékeink 2,3,4,5 évesen? Miért történik ez noha ez életünk egyik legélménydúsabb és legtöbb tapasztalattal szolgáló időszaka?

Attis Instagram:
attis_ae_tm

Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/357558988087676/

Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam

Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam

Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagamofficial

Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

Megjegyzés 

 1. GamePlayer

  GamePlayer

  8 órája

  Legrégebbi dolog amire emlékszem az, a tegnap reggeli rántotta íze :D

 2. Kristóf Kovács

  Kristóf Kovács

  18 órája

  Négy évesen óvodában élő csigaversenyt csináltunk. 😂😂😂😂😂😂

 3. remAKED

  remAKED

  19 órája

  Amit fontosnak tartunk az 1456, de több is volt..

 4. Levente Bakos

  Levente Bakos

  Napja

  Talán a legrégebbi emlékem, amire vissza tudok emlékezni, ahogyan óvodában, úgy középső csoport tájékán az egyik barátommal legóztunk, egy-egy legó figurát mozgattunk mindketten, és az az ötletem támadt, hogy nevezzük el a két figurát Mike-nak és Michael-nek (akkor még csak természetesen Májk és Májkl) Nem hiszem, hogy ehez később kötődött akármi, ami miatt annyira emlékezetes legyen, más játékainkat is elneveztük, szóval csak ez az egy rövid és jelentés nélküli jelenet van, ami valahogy ,,túl tudott élni"

 5. Csenge Németh

  Csenge Németh

  2 napja

  Én most 13 éves vagyok (7-edikes) és a középső- és nagycsoportos (ovi) koromban történő dolgokat még emlékszem :) (Akkor kb. 4, 5 vagy 6 éves lehettem)

  • Csenge Németh

   Csenge Németh

   2 napja

   De! Kb. 3, 4 éves koromra is emlékszem (most el keztem gondolkodni és így jutott csak eszembe (+amúgy ez a story-t sokat emlegettem tehát ez is közrejátszhat))

 6. Hungarin Rocker Girl

  Hungarin Rocker Girl

  3 napja

  Én emlékszek nagy részben a gyerekkoromra

 7. Bence Virág

  Bence Virág

  3 napja

  Legkorábbi emlékem másfél hónapos lehettem Mikor apám megfordított a megszokott alvópózomba és nekem ez nem tetszett ezért visszafordultam ( el tudtam mondani hogy milyen színek voltak a közelemben amire apukám nem emlékezett de anyukám egyet értett) Következő emlékem 8 hónaposan hogy apukám farbikált székén ülök és eszek Aztán 1 évesen hogy anyukámmal fotózkodtunk (17 évesen megtaláltam a képeket és el is mondtam anyukámnak hogy emlékszem rá hogy a 3 ból csak 1 et emgedtem meg hogy lefotózzon mivel sírtam és emlékszem hogy azt mondta anyukám csak az ő kedvéért erre én megengedtem) És anyukám egyet értett velem hogy igazat mondok Úgy hogy ezek szerint vannak akik egészen előtte is emlékeznek 😂😂

 8. Lêda Orsolya Szabó

  Lêda Orsolya Szabó

  4 napja

  Én legrégebbre 2012-re tudok visszaemlékezni amikor 2 éves voltam Nyaraltunk Görögben és egy nyakláncot áruló néger bácsi azt mondta nekem: "hello baby" annyira megiedtem hogy beszaladtam a vízbe ( nem mertem bemenni)

 9. Tünde Mikóczi

  Tünde Mikóczi

  4 napja

  Az első emlékem az, hogy nápolyit ettem nagymamáméknál az udvaron, kikapta a kezemből a kutya, és sírni kezdtem. Ez 3 éves koromban vagy valamivel előtte lehetett.

 10. Benedek Stark

  Benedek Stark

  4 napja

  Én 5 éves koromra emlékszem és arra, amikor hányingerem lett attól a levestől, amit anyukám készített.

 11. Ivett Stadler

  Ivett Stadler

  4 napja

  Nekem vannak egészen korai 3-4 éves kori emlékeim is. Nem sok és inkább csak pár kép vagy ,,GIF" van meg, de azok egészen konkrétak és bizonyosan valódiak.

 12. Balázs Gere

  Balázs Gere

  5 napja

  Első emlékem az hogy leestem a kanapéról a kedvenc cicás cumisüvegemmel ami tényleg üveg volt és széttört a kezemben. Egy éves korom előtt voltam kb. Nem lett bajom csak megilyedtem. A második emlékem hogy másnap anya egy ugyanolyan cumisüveget hozott nekem és én nagyon örültem neki. Ez után még egy két kép van meg olyan 3-4 éves koromig de utána megint tiszta emlékeim vannak. Jelenleg a drága 32. életévem taposom. Bírom a videóid Attis egyedül azt a szót utálom amikor azt mondod hogy "cekció" a komment cekció :D de ez már az én baromságom. :D Jó és informatív videókat osztasz meg csak így tovább ;)

 13. XG4MING

  XG4MING

  5 napja

  Nekem első emlékem az, amikor esett az eső és beszálltunk egy kocsiba (3 éves voltam) Ui: fogalmam sincs h miért ez az első emlékem

 14. Renikee

  Renikee

  5 napja

  Talán az az egyik legkorábbi emlékem hogy volt egy ovitársam, kis Máténak hívtuk és a szalámi helyett folyton szamálit mondott 😂 na meg az hogy az óvónéni T-pózos, ujjatlan hercegnőket rajzolt nekünk😂😂 kb. 5 éves lehettem akkor. Régi szép idők.

 15. Vader Úr

  Vader Úr

  5 napja

  Csinalj videót a mandela effektusról

 16. Mester2009 Dani

  Mester2009 Dani

  5 napja

  Én emlékszem 3 éves koromra mikor azt álmodtam hogy megláttam egy rókát és fölébredtem

 17. Antalné Kósa

  Antalné Kósa

  5 napja

  6 évesen elkezdesz iskolába járni és kell a hely az új információknak. :-)

 18. Boglárka Barati

  Boglárka Barati

  6 napja

  3-4 éves lehettem, oltásra mentünk, de előttem kaptam meg életem első farmer nadrágját, ami egy 101 kiskutyás nadrág volt. Ez azért maradt meg, mert a fenekembe kaptam az oltást, és a farmer nadrág nem tett jót neki. Szerintem ez az első 😀 De oviból is tisztán megmaradt, hogy mindog elvették előlem a menő kirakósokat 😔😅

 19. Vlntn 0

  Vlntn 0

  6 napja

  3:08 1456. Ezt az évet elraktároztam a hosszú távú memóriámba xD

 20. Cat Nyan

  Cat Nyan

  6 napja

  Remélem lesz még a végen felsorolt témák közül videó, nagyon érdekelne. ☺ Egyébként nekem az első, tartalmasabb emlékem 3 éves koromból van, amikor először láttam meg a kishugomat. Vannak még kisebb emlékfoszlányok 4 éves korom előttről, de valószínűleg mind ez az esemény hatására maradtak meg. Köszi a videót. 😁

 21. Yepy Greedy

  Yepy Greedy

  6 napja

  Kiskoromban a bölcsibe hallottam ezt ,H úgy sem fogok rá emlékezni. Eldöntöttem aznap ,H megjegyzek egy pillanatot és soha nem felejtem el ,H cáfoljam ezt az elméletet. (Lényegében nem cáfoltam mert sok mást elfelejtettem) De kb 3éves köröm környékéről megvan a kép, bölcsi és a gondozó áll és mondja : Eszem még egy zsíros kenyeret. (Nem nagy cucc de tényleg megjegyeztem).... Sőt , előtte is van emlékem.. soha nem értettem ,H miért...mikor mindenki más elfelejtett mindent.. Kíváncsian várom ,H a hozzászólásokat , szerintetek miért emlékszem mindenre ?

 22. Hanna :D

  Hanna :D

  6 napja

  Két évesen megtanultam az öreg néne őzikéjét amit a mai napig tudok😂

 23. vatmin international

  vatmin international

  6 napja

  1 éves koromra amikor megtanultam járni, illetve egy pár hónappal korábbi esetre is

 24. Haver TM

  Haver TM

  6 napja

  KB 3 éves voltam. Az oviba rámásztam egy barátomra aki erre elkezdett sírni 😅 (kicsit sem kínos)

 25. Neme

  Neme

  6 napja

  Nekem a legkorábbi emlékem, hogy másodunokatesóval ülünk a panel mögött egy fapadon, és mondtam neki, hogy ma lettem öt éves. 5:50 - True Story

 26. Beca Steca

  Beca Steca

  6 napja

  Nagyjából 1 éves koromból van az első emlékem. 🙂 Néztem a lábaimat hogy mikor ér már le a kanapéról. 🙂

 27. Henrietta Beleczné Kovács

  Henrietta Beleczné Kovács

  6 napja

  Nekem bölcsibe az hogy ugráltunk az ágyon.

 28. Zsuzsanna Gál

  Zsuzsanna Gál

  6 napja

  Nekem a 2 éves szülinapomról van az első emlékem, onnantól mindenre emlékszem, de ismerek olyat, akinek baba korából is vannak emlékei. Az álmaimat szoktam leírni, hogy megmaradjon, mert azt el szoktam felejteni. De ha újra felolvasom, szerencsére eszembe jut. Ezért írok naplót :) Jó részletesen :) Így eszembe jut minden, amit már átéltem és elfelejtettem :)

 29. Noémi vlog

  Noémi vlog

  6 napja

  En nekem mindig ami eloszor be ugrik az az amikor 2 évesen egy kecske volt az olembe

 30. אילדי בוטיקאי

  אילדי בוטיקאי

  7 napja

  Attol is fugg hogy mire emlekszunk hogy mennyire traumatikus az esemeny. Minel traumatikus annal jobban beepul az emlekezetunkbe. De vannak emberek akinel a psiches traumak nagyon rovid ido alatt kitorlodnek vagy beepulnek a tudatalatti emlekezetbe es akkor jon a psichologus. Ertheto modon vannak pozitiv elmenyek is es ezek is konnyeben beepulnek az emlekezetbe. Errol eleg hosszan lehetne meg beszelni. Jok a videoid nagyon. Most irok eloszor kommentet de mar hosszabb idee nezem a videoidat. Szia ildi.❤️❤️❤️😊😊👍👍

 31. Póni Csillám

  Póni Csillám

  7 napja

  6 évesen el ájultam az óvis ballagáson a mosdónál tértem magamhoz haza felé kaptam nyalókát 🤔🤣🤣

 32. Süti Csillag

  Süti Csillag

  7 napja

  Nekem az első az hogy mindig meg akartam nézni, hogy mi van a víziló meg az autóalakú porcelánban a szekrényen, és ezért mindig levették nekem és mindig sebtapasz volt benne meg gemkapocs és egyszer megint meg akartam nézni, de a szüleim ettek úgyhogy gondoltam mi lenne ha felállnék, ahogy a tesóm, és a szekrénybe kapaszkodva először felálltam, és tök könnyű volt, aztán megpróbáltam, hogy nem fogom a szekrényt és úgyis könnyű volt, és nem értettem, hogy miért jönnek oda a szüleim meg a nyagyimék örülve, hogy felálltam, mikor nem is volt ez nagy cucc előtte csak érzésekre emlékszem Amúgy köszi mindenki, tök jó olvasgatni a gyerekkori emlékeket:D

 33. alexa channel

  alexa channel

  7 napja

  2 éves lehettem mikor mentünk a játszótérre és elestem😂

 34. BANTU BEAT

  BANTU BEAT

  7 napja

  Én emlékszem 3 éves koromból is vannak emlékeim

 35. Csaba Borbely

  Csaba Borbely

  7 napja

  az az első hogy nagyanyám az ölében fog és cumisüvegböl kakaót itat velem :) ez akkor kattant be amikor vonaton láttam ugyanigy egy nőt aki a kisbabáját etette cumisüvegböl:) elég megdöbbentő volt h eszembejutott:)

 36. Diana Wittmann

  Diana Wittmann

  7 napja

  Én bölcsis, ovis korombol is sok mindenre elekszem😮🤷‍♀️ most 27 vagyok 😁

 37. Molnár Evelin

  Molnár Evelin

  7 napja

  Én émlékszem a születésemre, arra is, hogy milyen színű csaphoz vittek mikor kiemeltek, meg hogy milyen színű ruci volt a doktorokon 😂😂😂

 38. jürgen 25

  jürgen 25

  7 napja

  nekem 5 évesen volt a választóvonal

 39. Sándor Jánosi

  Sándor Jánosi

  7 napja

  4 éves korom óta emlékszem (emlékezgetek) rá. Voltaképp mert nem volt hétköznapi egyszerű életem.

 40. Virike Varga05

  Virike Varga05

  7 napja

  Az első emlékem két éves koromban történt egy családi nyaralás Velencében. Abból amire emlékszem az az hogy borzalmasan hosszu volt az út és hogy egy téren etetem a galambokat

 41. Letícia Kyra Szekeres

  Letícia Kyra Szekeres

  7 napja

  Egyébként látom ám, hogy a telefonodról lesed!

 42. xdxdxdxd

  xdxdxdxd

  7 napja

  1456

 43. Letícia Kyra Szekeres

  Letícia Kyra Szekeres

  7 napja

  Az állat kísérleteket már egy ideje tiltja a törvény.

 44. Fanni Mosolygó

  Fanni Mosolygó

  7 napja

  Nekem szerintem az a legrégebbi emlékem egyike, amikor reggel az oviba menet mindig Kinder tehszeletet ettem. :D Ez a kellemes emlék... De valóban nem tudok felidézni korábbi emléket, mint 4 éved korom.

 45. Letícia Kyra Szekeres

  Letícia Kyra Szekeres

  7 napja

  Aprómintás libás piros szoknyában jártam oviba 4 évesen és az egyik lány aki velem járt egy csoportba azt mondta, hogy neki van egy ugyanilyen szoknyája szívecskésben és ha kinövi akkor nekem adja aztán nadrágban kezdtem el oviba járni mert már nagyon meguntam a szoknyát.

 46. kapusi pèter

  kapusi pèter

  7 napja

  3 éves lettem 16 éve

 47. Krisztina Kiss

  Krisztina Kiss

  7 napja

  Első emlékem az, hogy mondtam nagymamámnak, hogy színésznő akarok lenni, kb 5 éves voltam és épp gyalogoltunk hazafelé, erre ő azt mondta: "Lófasz leszel te" és kinevetett. Annyira rosszul esett, hogy most is emlékszem minden szagra, hangra, meg a pillantására, ahogy lenézően rám nézett. :/

 48. Benett Henyusz

  Benett Henyusz

  7 napja

  1456

 49. Érdekes Teóriák

  Érdekes Teóriák

  7 napja

  Lesz videó a médiumokról????pls😃🙋

 50. tt abig

  tt abig

  7 napja

  Születésem után emlékszek legelőször amikor mentünk ki a kórházból

 51. tt abig

  tt abig

  7 napja

  emlékszem a gyerekkoromra

 52. Fortnite_ gamer_28

  Fortnite_ gamer_28

  8 napja

  Én csak hamburgert árulok 🍔 {\__/} ( • . •) />🍔 sima-600Ft extra húsos-700ft De a sült krumpli csak az enyém 🍟 {\__/} ( -_- ) />🍟

 53. ♥Csillámcica♥

  ♥Csillámcica♥

  8 napja

  mamám azt mesélte nekem, hogy kb 8-9 hónapos koromban megkereszteltek és szólt az orgona a templomban, én meg valamiért féltem a hangjától. 3 éves voltam mikor újra templomba vittek, és aztmondja a mama hogy még nem is szólt az orgona, de én odamutattam hogy "az a hangos ugye nem fog szólni? " - én így már 20-on éves fejjel ezekre nem emlékszem, de akkor elraktározzuk az emlékeket pár éves korban is, csak másképp.emlékeztem hogy kisbabaként én mitől féltem :D

 54. the exile

  the exile

  8 napja

  Én emlékszem rá.

 55. TheRedWolf Studio

  TheRedWolf Studio

  8 napja

  azthiszem 2-3 éves lehettem mikor kis faluban éltem és az unikatestvéreimnél voltam, elaludtam és mikor felkeltem az egyik szemétláda egy késsel fölöttem akart megprankelni, rosszul sült él és panikrohamot kaptam, Ezek a gyönyörű gyermekkori emlékek :')

 56. slime gina gina

  slime gina gina

  8 napja

  1

 57. Barbara Kóródi

  Barbara Kóródi

  8 napja

  Hű ez váratlanul nagyszerű és színvonalas összefoglaló volt, köszönöm :)

 58. Lau SzCs

  Lau SzCs

  8 napja

  november 16.án születtem, rá kicsit több mind egy hónappal (december 20.án a dédi mamámra mentőt kellet hívni, mert rosszul lett. Mi pont ott voltunk. Durván 1 hónaposan ott voltam édesanyám kezében és a mai napig (16év elteltével) tisztán emlkékszem, hogy nézett ki akkor a szobája. És mi mi után történt. Úgy 4es fél - 5 éves koromig ensem tudok más emléket felidézni, de ez (számomra fura) modon megmaradt.

 59. Csongor Szakos

  Csongor Szakos

  8 napja

  Arra emlékszek, amikor 6 évesen befejeztem az óvodát. (10 éves vagyok most) (4.-es)

 60. Fingofang 123

  Fingofang 123

  8 napja

  1456

Következő